Sas van Gent heeft volwaardig camperterrein: ‘Zoals het hier vroeger ging was niet oké

De nieuwe camperplaats aan de Oostkade in Sas van Gent is vanaf vandaag geopend. Er is plaats voor 25 campers. Voortaan moet er wel betaald worden voor een standplaats.

Sas van Gent heeft nu een volwaardig  Eerst mochten daar maar twee campers staan en waren er geen voorzieningen. Maar er stonden regelmatig tientallen campers die voor overlast zorgden. Die hoefden niet te betalen voor een overnachting.

Buurt begon te klagen

Daarom is er nu een betaalde camperplaats, met voorzieningen als een watertappunt, elektriciteit en een put om vuil water te lozen. “Zoals het hier vroeger ging was niet oké”, zegt Jan Vinke, de uitbater van de camperplaats. “Mensen loosden de inhoud van hun toilet in het kanaal bijvoorbeeld. Het is logisch dat de buurt begon te klagen.”
De gemeente Terneuzen heeft in 2020 een aanbestedingsprocedure doorlopen voor het realiseren en beheren van het camperterrein in Sas van Gent. De poging om een exploitant te vinden liep toen spaak, omdat het camperterrein wegens bodemverontreiniging moest worden verkleind.
 
“Wij hebben deze kans aangegrepen”, zegt Vinke. “We hebben flink geïnvesteerd maar geloven erin dat we dit in de toekomst terug kunnen verdienen.” Op de camperplaats is veel geautomatiseerd zodat er niet steeds personeel aanwezig hoeft te zijn.
“Mensen kunnen reserveren via de website en krijgen een code om binnen te komen. Ze weten waar ze mogen staan en als ze stroom besteld hebben kunnen ze die direct gebruiken”, zegt de beheerder. “We regelen dat allemaal op afstand. En als er iets is, we wonen vlakbij.”